BHS

Uspješno realizovan program stručnog usavršavanja na temu: Zakon o kantonalnim ministarstvima

Agencija za državnu službu Federacije BiH uspješno je realizovala online program stručnog usavršavanja na temu: Zakon o kantonalnim ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave dana 21.10.2024. godine. 

Program je okupio više od 50 učesnika iz različitih institucija državne službe, među kojima su bili službenici i rukovodioci kantonalnih ministarstava i drugih upravnih tijela.

Učesnici su posebno pohvalili odabir teme, naglašavajući njenu važnost za svakodnevni rad u oblastima nadležnosti i organizacije uprave.

Ključne teme programa uključivale su razgraničenje nadležnosti, ovlasti ministara i direktora upravnih organizacija, radno-pravni status direktora, kao i odnose među organima uprave.

Tokom sesije otvorene diskusije, učesnici su iznijeli konkretne prijedloge i izrazili potrebu za dodatnim edukacijama u ovoj oblasti, ističući da bi daljnje usavršavanje doprinijelo još boljoj primjeni zakonskog okvira u praksi.

Agencija će nastaviti s organiziranjem ovakvih programa u cilju pružanja kontinuirane podrške državnim službenicima u njihovom radu.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

241
POPULARNO
;