BHS

Uspješno realizovan online program stručnog usavršavanja: Izuzeća primjene Zakona o javnim nabavkama

Agencija za državnu službu Federacije BiH uspješno je realizovala online program stručnog usavršavanja za jedinice lokalne samouprave na temu "Izuzeća primjene Zakona o javnim nabavkama i novine", održanog 08. oktobra 2024. godine.

Ovaj program je bio usmjeren na pružanje praktičnih informacija i odgovora na specifične izazove s kojima se suočavaju službenici u vezi s izuzećima iz Zakona o javnim nabavkama, kao i na najnovije promjene u zakonodavnom okviru.

Kroz strukturirane online konsultacije, učesnici su imali priliku aktivno učestvovati u diskusijama, postavljati pitanja i dobijati konkretna rješenja direktno od predavača, u skladu sa važećim propisima.

Na osnovu prethodno sprovedene ankete, identifikovane su ključne dileme i praktične prepreke s kojima se zaposleni susreću u primjeni zakona. Ovi uvidi su poslužili kao polazna tačka za diskusiju, čime su učesnici dobili relevantne i praktične odgovore usklađene sa svakodnevnim radnim potrebama.

Učesnici su izrazili izuzetno zadovoljstvo kvalitetom i organizacijom programa stručnog usavršavanja, naglašavajući korisnost interaktivnog pristupa koji je omogućio brze i tačne odgovore na aktuelna pitanja iz njihove prakse.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

241
POPULARNO
;