BHS

"Uspješno realizirana edukacija o pravnom okviru za upravljanje imovinom JLS u FBiH"

Agencija za državnu službu Federacije BiH održala je uspješnu edukaciju za jedinice lokalne samouprave na temu: Pravni okvir za upravljanje imovinom JLS u Federaciji BiH. Edukacija, održana 26. septembra 2024. godine u Mostaru, okupila je preko 40 učesnika iz različitih općina, gradova i institucija širom Federacije.

Cilj ove edukacije bio je unaprijediti znanja i vještine učesnika u oblasti raspolaganja imovinom i drugih vlasničko-pravnih ovlaštenja, te im omogućiti da stečena znanja primijene u svakodnevnoj praksi.

Polaznici su se upoznali s važnim aspektima pravnog okvira, komparativnim praksama iz drugih JLS, kao i metodama za uspostavu efikasnog i transparentnog sistema upravljanja imovinom.

Šta smo obradili?

  • Prikaz trenutnog stanja i zakonske regulative u upravljanju imovinom JLS.
  • Razrada praktičnog modela općinskog/gradskog propisa za upravljanje imovinom.
  • Kako kreirati i voditi ažurni Registar nekretnina.

Zašto je ovo važno?

Polaznici su osnaženi da u svojim lokalnim zajednicama unaprijede sistem upravljanja imovinom, minimiziraju rizike i uvedu transparentne procedure.

Na kraju edukacije, učesnici su izrazili zadovoljstvo interaktivnim pristupom i praktičnim primjerima koji su olakšali primjenu naučenog.

Ovaj program je još jedan korak ka jačanju kapaciteta jedinica lokalne samouprave, uz podršku Agencije za državnu službu Federacije BiH.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

241
POPULARNO
;