BHS

Delegacija iz BiH prisustvovala studijskoj posjeti Službi za upravljanje kadrovima Republike Srbije

Dana 31.05.2024. godine delegacija iz Bosne i Hercegovine prisustvovala je jednodnevoj studijskoj posjeti Službi za upravljanje kadrovima Republike Srbije u cilju razmjene informacija vezano za inovativna rješenja koja se primjenjuju u procesu regrutacije službenika na položaju korištenjem metoda i tehnika  za provjeru ponašajnih i funkcionalnih kompetencija.

Tokom ove posjete predstavljen je Kutak za kandidate – platforma  koja služi za pripremu za rad u organima državne službe kao i rad HR Mreže.

Uzimajući u obzir da je strateškim okvirom za razvolj ljudskih resursa u strukturama državne službe u Federaciji BiH predviđena posebna aktivnost unapređenja procesa zapošljavanja, prenos znanja i izazova u ovoj oblasti od velike je važnosti za dalji rad Agencije za državnu službu Federacije BiH i Mreže za razvoj u strukturama državne službe u Federaciji BiH.

Delegaciju BIH predvodili su ministar Federalnog ministarstva pravde, sekretarka Vlade Federacije BiH, kantonalni ministri za pravosudje i uprave Unsko-sanskog kantona, Kantona 10, Bosansko – podrinjskog kantona i Zeničko dobojskog kantona. Članovi Mreže za razvoj ljudskih resursa također su uzeli učešće na ovom događaju koji je Agencija za državnu službu Federacije BiH organizovala u saradnji sa Službom za upravljanju kadrovima Republike Srbije.

KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

220
POPULARNO
;