BHS

Uspješno realizovana online edukacija na temu "Upravljanje društvenim mrežama"

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine organizirala je dvodnevni program stručnog usavršavanja na temu "Upravljanje društvenim mrežama". Ovaj program je osmišljen s ciljem pružanja relevantnih znanja i vještina za efikasno upravljanje prisustvom na društvenim mrežama u kontekstu javne uprave.

Tokom programa, učesnici su imali priliku dublje upoznati sljedeće teme:

  • Upravljanje društvenim medijima: Polaznici su razumjeli osnove upravljanja prisustvom na društvenim mrežama, uključujući planiranje, implementaciju i praćenje strategija komunikacije kako bi ostvarili željene ciljeve.
  • Strategija sadržaja društvenih medija: Učesnici su razmotrili značaj strategije sadržaja na društvenim mrežama, shvativši kako kvalitetan i relevantan sadržaj može angažirati publiku, izgraditi brend i podržati ciljeve organizacije.
  • Važnost jedinstvenog pristupa i nastupa na društvenim mrežama: Naglasak je stavljen na kreiranje prepoznatljivog stila komunikacije koji odražava identitet organizacije i privlači pažnju publike, te kako takav pristup može doprinijeti izgradnji lojalnosti i povjerenja.
  • Najbolji alati za upravljanje društvenim medijima: Učesnici su istražili različite alate i platforme koji mogu olakšati upravljanje prisustvom na društvenim mrežama, uključujući planiranje objava, analizu rezultata i upravljanje zajednicom.
  • Kako upravljati profilima na društvenim mrežama: Polaznici su naučili praktične tehnike za upravljanje profilima na društvenim mrežama, uključujući strategije za izgradnju i održavanje aktivnih i angažiranih zajednica.
  • Pronalaženje ciljne publike na društvenim mrežama: Učesnici su istražili različite metode za identifikaciju i segmentaciju ciljne publike na društvenim mrežama kako bi bolje razumjeli svoje korisnike i prilagodili svoje aktivnosti.
  • Zamke društvenih mreža i najčešće greške: Polaznici su bili upoznati s uobičajenim izazovima i greškama koje se mogu dogoditi prilikom korištenja društvenih mreža te su razmotrili strategije za njihovo prevladavanje.
  • Kreiranje sadržaja na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Linkedin): Učesnici su naučili kako prilagoditi sadržaj za različite društvene mreže, uzimajući u obzir specifičnosti svake platforme i preferencije publike.
  • Šta je analitika društvenih medija? Analiza učinka i analitika publike: Polaznici su istražili koncept analitike društvenih medija i naučili kako koristiti analitičke alate za praćenje učinka svojih aktivnosti, razumijevanje angažmana publike i prilagođavanje strategija.
  • Google Analytics: Učesnici su se upoznali s osnovama Google Analytics alata i njegovom primjenom u praćenju posjećenosti web stranica i društvenih profila, kao i analizi ponašanja korisnika.
Ovaj program stručnog usavršavanja je privukao preko 50 učesnika, što jasno pokazuje interes i potrebu za znanjem o upravljanju društvenim mrežama. Polaznici su kroz edukaciju stekli temeljno razumijevanje ključnih pojmova i strategija u ovoj oblasti, što im omogućava dalji razvoj vještina i kompetencija.

Učesnici su ocijenili edukaciju kao veoma korisnu i interaktivnu, ističući da će stečeno znanje moći primijeniti u svom svakodnevnom radu kako bi unaprijedili svoju efikasnost. Pohvalili su organizaciju i realizaciju programa, što ukazuje na kvalitetan rad Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine.

Osim toga, izraženo je interesovanje za učešće u budućim programima stručnog usavršavanja koje organizuje Agencija, što govori o uspješnosti i relevantnosti tema koje se obrađuju. 

KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

199
POPULARNO
;