BHS

Treći ciklus HR akademije uspješno realizovan

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru realizacije planiranih tema iz Posebnog programa stručnog usavršavanja za 2022. godinu, organizovala je osmodnevni „Program obuke za jedinice za upravljanje ljudskim resursima-HR akademija“.

U periodu od 21. novembra do 08. decembra 2022. godine napredni program je na praktičan i interaktivan način pružio priliku da se razvije grupa kvalifikovanih menadžera za ljudske resurse u Bosni i Hercegovini.

Svrha programa bila je jačanje kompetencija jedinica za upravljanje ljudskim resursima u cilju promocije modernih standarda upravljanja ljudskim resursima u organima državne službe.

Ciljna grupu činili su rukovodeći državni službenici i zaposlenici jedinica za upravljanje ljudskim resursima (pravnih i kadrovskih poslova), kao i rukovodioci osnovnih ili unutrašnjih organizacionih jedinica, zatim kontakt osobe za stručno usavršavanje i ovlaštene osobe imenovane za pristup Registru zaposlenih u organima državne službe u Federaciji BiH.

Kroz osam dana interaktivnog programa učesnici su imali priliku usvojiti nova znanja i praktične vještine u oblastima:

• Strateško upravljanje ljudskim resursima

• Kadrovsko planiranje i popunjavanje radnih mjesta državnih službenika

• Vrednovanje radne uspješnosti i razvoj zaposlenih

• Digitalizirani instrumenti upravljanja ljudskim resursima

Usmene impresije polaznika ovog programa su pozitivne.

U ovom programu aktivno učešće je uzelo 30 polaznika iz jedinica za upravljanje ljudskim resursima u organima državne službe FBiH.

Način vrednovanja i verifikacije znanja će se vršiti završnim testom.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje

KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

204
POPULARNO
;