BHS

Realizovani konsultativni sastanci o primjeni Pravilnika o ocjenjivanju državnih službenika u F BiH

U drugoj polovini mjeseca januara, Agencija za državnu službu Federacije BiH je organizovala četiri online konsultativna sastanka na temu primjene Pravilnika o ocjenjivanju državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH kojim su obuhvaćeni organi državne službe u Federaciji BiH, i to: u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko – neretvanskom kantonu, Srednjobosanskom kantonu, Zeničko – dobojskom kantonu, Tuzlanskom kantonu, Unsko-sanskom kantonu i federalni organi državne službe. 

Cilj realizovanih sastanaka je da se u pozitivnom okruženju razmijene iskustva i pozitivne prakse, te daju odgovori na postavljena pitanja učesnika o poteškoćama s kojima se susreću u procesu ocjenjivanja, te nedoumicama vezanim za popunjavanje obrazaca ili izvještavanje o provedenom postupku ocjenjivanja.

Odgovore na postavljena pitanja učesnika su davali predstavnici Agencije, te članovi Mreže za razvoj ljudskih resursa u Federaciji BiH.

Učešće na sastancima je uzelo više od 80 polaznika.

Najčešće postavljena pitanja koja se odnose na proces ocjenjivanja i nedoumice tokom provođenja procesa ocjenjivanja možete pronaći na web stranici Agencije putem ovog linka OVDJE

KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

199
POPULARNO
;