BHS

Ispitivanje zadovoljstva zaposlenih u državnoj službi

U organizaciji Agencije za državnu službu Federacije BiH danas je putem Zoom platforme održana prezentacija ankete „Ispitivanje zadovoljstva zaposlenih u državnoj službi“, koju provodi Regionalna škola za javnu upravu (RESPA) u saradnji sa Agencijom za državnu službu federacije BiH i istraživačima sa Evropskog univerzitetskog instituta, Univerziteta u Notingemu i Univerzitetskog koledža u Londonu. 

Cilj prezentacije je predstavljanje projekta „Ispitivanje zadovoljstva zaposlenih u državnoj službi“ i strukture ankete čija će realizacija započeti u januaru 2024. godine u svim organima državne službe u BiH. 

Ova aktivnost se odvija i u skladu sa Akcionim planom za implementaciju Strategije za razvoj ljudskih resursa u organima državne službe u Federaciji BiH,  koji je izrađen uz podršku Mreže za razvoj ljudskih resursa, čiji su članovi predstavnici kantonalnih ministarstava pravosuđa/pravde i uprave, te podršku SIGMA-e.

Kroz izvještaj koji će biti sačinjen za svaki organ državne službe, Agencija za državnu službu Federacije BiH i ostali organi državne službe će dobiti informacije o najboljim alatima za upravljanje ljudskim resursima u poljima.

Prezentaciji je prisustvovalo više od 60 učesnika iz organa državne službe svih nivoa vlasti Federacije BiH.


Pozivamo vas da podržite ovu važnu inicijativu i budete učesnik istraživanja koje će započeti u 2024. godini.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

199
POPULARNO
;