BHS

Kroz interaktivnu radionicu razmijenjena znanja u implementaciji CAF modela upravljanja kvalitetom

Agencija za državnu službu Federacije BiH nastavlja aktivnosti u cilju promocije CAF modela upravljanja kvalitetom i prijenosa stečenih znanja zainteresovanim organima državne službe, te je 04. decembra 2023. godine putem Zoom platforme, realizovana jednodnevna radionica o osnovama CAF-a.

 Učešće je uzelo preko četrdeset organa državne službe sa svih novoa vlasti u Federaciji BiH.

Svrha organizovanja ove jednodnevne radionice jeste predstavljanje CAF modela i naučenih lekcija i iskustava o primjeni CAF-a u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine. Svoja iskustva, kao korisnici CAF modela, su prenijeli predstavnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, Federalnog zavoda za agropedologiju, Federalne uprave za inspekcijske poslove, i Grada Bihaća, koji su u svojim organima već implementirali ovaj model upravljanja kvalitetom.

Ovakve aktivnosti podržavaju proces organizacionog unapređenja i modernizacije administracije kroz uvođenje odabranih modela za upravljanje kvalitetom u organima državne službe čime se podiže opći nivo organizacione efikasnosti,  povećava nivo kvalitete usluga i zadovoljstvo korisnika usluga javne uprave, a što je u skladu sa Mjerom 4.1 Utvrđivanje instrumenata kvaliteta usluga koje pruža javna uprava i usmjerenost na korisnike usluga Akcionog plana strateškog okvira za reformu javne uprave u Bosni i Hercegovini 2018-2022.

Podsjećamo da je Vlada Federacije BiH Odlukom o usvajanju Planskog dokumenta o uvođenju CAF standarda za upravljanje kvalitetom u organima državne službe u Federaciji BIH za period 2022-2024 godina, br. V.1559/2022 od 03.11.2022. godine, dala preporuku svim ogranima državne službe u Federaciji BiH da implementiraju CAF model upravljanja kvalitetom.

Svi organi državne službe u Federaciji BiH koji su zainteresovani za uvođenje CAF modela mogu se obratiti pisanim zahjevom Agenciji za uvođenje CAF modela, a sve dodatne informacije o samom modelu upravljanja kvalitetom možete pročitati putem naše web stranice, i to na linku: https://hrm.adsfbih.gov.ba/blog/preview/10


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

199
POPULARNO
;