BHS

Realizovana tema Proces izrade budžeta u Tuzli

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Lukavcu, realizirala je 30. oktobra 2023. godine u Tuzli, inhouse program stručnog usavršavanja na temu “Proces izrade budžeta”.

Tokom programa polaznici su educirani kako sudjelovati i na najbolji način provoditi procese izrade i programiranja budžeta. Obrađeni su slijedeći moduli: Budžetski sistem u Federaciji BiH, Metodologija izrade i podnošenja finansijskih zahtjeva putem softverske aplikacije, Proces predlaganja, usvajanja i objavljivanja budžeta.

Polaznici su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo odslušanim gradivom. Programu je prisustvovalo deset polaznika iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Pedagoškog zavoda TK, Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede TK Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći TK i Zavoda za planiranje razvoja KS. 

Kroz diskusiju, polaznici su spomenuli probleme na koje nailaze u radu te su predložili da se u budućnosti obrade slijedeće teme: Računovodstvo budžeta i izvještavanje, Zakon o izvršenju budžeta te Računovodstvo i softversko praćenje iz FMF u ostalim ministarstvima.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

199
POPULARNO
;