BHS

Izlaganjem predstavnika Službe za upravljanje kadrovima R. Srbije zatvorena ovogodišnja HR Akademija

HR Akademija – program stručnog usavršavanja za jedinice za upravljanje ljudskim resursima je ove godine realizovana u periodu od 24. do 26. oktobra 2023. godine u Sarajevu. Učešće su uzeli polaznici sa svih nivoa vlasti u Federaciji BiH.

Prvi dan HR Akademije je bio posvećen strateškom upravljanju ljudskim resursima, kadrovskom planiranju, te samom procesu zapošljavanja u Federaciji BiH, te su polaznici imali priliku da se upoznaju sa novim aktivnostima koje Agencija provodi a koje se odnose na izradu Akcionog plana Strategije za upravljanje ljudskim resursima u organima državne službe u Federaciji BiH.

Tokom drugog dana HR Akademije učesnici su imali priliku da prođu kroz proces ocjenjivanja državnih službenika i namještenika u organima uprave u Federaciji BiH, te diskutuju o najvećim izazovima sa kojima se susreću u praksi.

Zadnji dan ovogodišnje HR Akademije bio je posvećen prezentaciji dobrih iskustava i praksi gostiju iz Službe za upravljanje kadrovima Republike Srbije, te su se tom prilikom učesnici upoznali sa  načinom provođenja izbornog procesa državnih službenika u Republici Srbiji, pravnim okvirom za uvođenje kompetencija i njegovom primjenom u praksi. Posljednji dio izlaganja bio je posvećen predstavljanju Centra za razvoj karijere.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

204
POPULARNO
;