BHS

Održan konsultativni sastanak na temu Zakon o ovjeri potpisa, rukopisa i prepisa

U četvrtak, 05. oktobra 2023. godine  održan je online konsultativni  sastanak na temu Zakon o ovjeri potpisa, rukopisa i prepisa, u cilju razmjene iskustava i dobrih praksi, te rješavanja nedoumica u ovoj oblasti.

Više od 60  praktičara, sa istaknutim dugogodišnjim iskustvom u radu u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH su imali priliku,  kroz diskusiju, vođeni mentorstvom Željka Škarice, iznijeti izazove s kojima se suočavaju u svakodnevnoj praksi.

Tokom sastanka prvi modul bio je fokusiran na pravni okvir u FBiH koji reguliše oblast ovjere potpisa, rukopisa i prepisa, te upoznavanje polaznika sa zakonskom terminologijom, dok je drugi modul bio fokusiran na posebne slučajeve ovjeravanja potpisa, rukopisa i prepisa, slučajeve iz prakse, bilo je prostora i za diskusiju, pitanja polaznika i dileme sa kojima se susreću u praksi.

Putem evaluacije  učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo realizacijom  ovog vida stručnog usavršavanja i predložili kontinuirano stručno usavršavanje u ovoj oblasti, gdje kroz interakciju mogu razmijeniti mišljenja i riješiti dileme koje se javljaju u svakodnevnom radu.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

205
POPULARNO
;