BHS

Realizovan Individualni "one to one" kurs engleskog jezika

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine je u periodu od 28.08. – 04.10.2023. godine organizovala online Individulani “one to one” kurs engleskog jezika,  koji je obuhvatao pet specijalističkih modula s ciljem poboljšanja komunikacijskih vještina, posebno usmjerenih na poslovni kontekst, i to: 

PRVI MODUL - "Mastering Conversation"

DRUGI MODUL - "Writing Emails Effectively"

TREĆI MODUL - "Business Idioms and Phrasal Verbs"

ČETVRTI MODUL - "Negotiating Deals"

PETI MODUL - "Reported Speech"

Tokom nastave pored odabranih materijala i lekcija, korišteni su  kvizovi, ice-breaker aktivnosti, kviz, testovi, audio i video datoteke i učenje kroz praktičnu primjenu znanja (learning by doing).

Kroz pet modula, osam polaznika je imalo priliku praktikovati konverzaciju u simuliranim svakodnevnim situacijama, što im je omogućilo primjenu novih vještina u stvarnom kontekstu. Korišteni su audio i video materijali za demonstraciju različitih stilova komunikacije i izgovora, te su provedene vježbe u parovima sa ciljem uvježbavanja različitih aspekata konverzacije. Analizirani su e-mailovi kako bi se istaknuli elementi efikasnog pisanja i primjeri dobre prakse. Pored navedenog polaznici su učestvovali u igri uloga i kvizovima koji su uključivali upotrebu poslovnih idioma i frazalnih glagola kako bi bolje razumjeli njihovu upotrebu u stvarnom poslovnom kontekstu.

Učesnici su učestvovali u simulacijama poslovnih pregovora kako bi primijenili tehnike koje su naučili tokom predavanja, a tokom zadnjeg modula analizirali su stvarne izvještaje i prakticirali konstrukciju rečenica u indirektnom govoru na temelju tih izvještaja. Takođe su radili vježbe za prenošenje informacija iz direktnog u indirektni govor kako bi bolje razumjeli razlike između ova dva stila komunikacije.

Kurs je implementiran korištenjem online Zoom platforme a program je vođen isključivo na engleskom jeziku.

Nakon položenog završnog testa provjere znanja polaznici će dobiti potvrde o uspješno završenom kursu.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

204
POPULARNO
;