BHS

Potpisan Memorandum između Agencije i CARITAS Švicarske

Ovaj Memorandum o razumijevanju podrazumijeva saradnju između Agencije za državnu službu Federacije BiH i Caritas Švicarske u oblasti obuke i stručnog usavršavanja, kroz postojeće mehanizme i procese Agencije.

Obje strane su opredijeljene za promicanje razvoja efikasne, profesionalne i funkcionalne državne uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) kroz realizaciju svojih zadataka i temeljnih ciljeva i uz međusobno uvažavanje njihovih različitih, ali komplementarnih uloga i odgovornosti.

Cilj saradnje je podrška Agenciji u kreiranju dodatnih programa obuke sa ciljem njihove implementacije u okviru redovne ponude obuka za službenike državne službe (posebno u općinama i gradovima).

Ovo će biti urađeno u potpunosti u skladu sa postojećim internim procedurama agencije kao što su: procjena potreba za obukama, osmišljavanje obuka, identifikacija obuka i ugovaranje odgovarajućih eksternih trenera, te dostavljanje zajedno sa drugim programima obuke Vladi FBiH na odobrenje, kao i odobrenje eventualnih sredstava kroz godišnji javni budžet.

Saradnja u okviru ovog Memoranduma nije namijenjena pružanju obuke ili aktivnosti izgradnje kapaciteta zaposlenima u javnom sektoru izvan postojećih internih procesa Agencije, već da pomogne Agenciji da ih uključi u svoje postojeće aktivnosti i obuke i izgradi njihove kapacitete.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

204
POPULARNO
;