BHS

Online konsultacije na temu Zaštita ličnih podataka, pratilo 86 polaznika

U okviru Posebnog programa stručnog usavršavanja za 2023.godinu, Agencija je  29.09.2023. godine, održala online konsultativni sastanak na temu „Zaštita ličnih podataka“ . 

Cilj programa bio je: Jačanje kapaciteta i podizanje svijesti državnih službenika koji  obrađuju lične podatke, posebno u oblasti mogućih zloupotreba i unapređenje znanja u primjeni zakonskih rješenja i jedinstvenog zakonodavstva u zemljama EU, kao što su Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i Opšta uredba o zaštiti podataka - GDPR.

Kroz prezentaciju, te praktične primjere realizator programa upoznao je polaznike sa osnovnim pojmovima zaštite ličnih podataka, pravnim i institucionalnim okvirom; obavezama javnih organa u smislu Zakona o zaštiti ličnih podataka u BiH, te najčešćim greškama u praksi. 

U zadnjem dijelu  radionice realizator je razvio otvorenu diskusiju, te je odgovorima na pitanja razriješio određene dileme u radu polaznika u ovoj oblasti.

Iskazana je velika zahvalnost Agenciji na organizovanju edukacije na ovu temu, kao i potreba nastavka edukacija na kojima se rješavaju praktična pitanja i iznalaze rješenja za nedoumice u svakodnevnom radu.

Učešće u programu uzelo je 86 zaposlenika organa državne službe u Federaciji BiH.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

199
POPULARNO
;