BHS

Za dvije grupe polaznika uspješno realizovan program stručnog usavršavanja “Napredne Excel formule i

U okviru Općeg programa stručnog usavršavanja za 2023. godinu Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine,  13. i 14..07.2023. godine je realizovala dvodnodnevni program na temu „Napredne excel formule i funkcije“, za dvije grupe polaznika. 

Neke od tema koje su obrađene sa polaznicima:

Uvod u Excel Formule i funkcije; Osnovne Excel Funkcije, Relative i apsolutne adrese ćelija; Definirani nazivi u Excel formulama i funkcijama; Data Validation; Datumske i vremenske funkcije -Tekstualne funkcije; Round funkcije; Logičke IF, AND, OR funkcije; Uslovno formatiranje sa funkcijama; Statisticke funkcije; Vlookup funkcije; Index i Match funkcije; Pivot tabele.

Kroz interaktivno predavanje, te demonstraciju primjera  državni službenici i namještenici organa državne službe u Federaciji BiH, koji posjeduju osnovno predznanje rada u ovom programu, imali su priliku savladati veći broj naprednih funkcionalnosti, koristeći formule ćelija i funkcije u Excelu.

Učešće je uzelo 127 polaznika iz organa državne službe u FBIH. Prema povratnim informacijama njihova očekivanja su ispunjena.  


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;