BHS

Poziv mladim državnim službenicima da učestvuju u projektu WeLead:EU Scheme for Young Professionals

Projekat pod nazivom WeLead: EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans je projekat koji finansira Evropska unija, a implementira  Centar izvrnosti u finansijama (Center of Excellence in Finance – CEF).

Opći cilj projekta je ohrabriti mlade stručnjake, državne službenike da iskorače kao novi lideri ideja, ljudi i reformi i na taj način podrže pomirenje i dobrosusjedske odnose, kao i napredak procesa EU integracija Zapadnog Balkana kroz učenje, poboljšanu regionalnu saradnju i razmjenu znanja.

Projekat je usmjeren na 162 učesnika koji će biti podijeljeni u tri skupine, od kojih se svaka sastoji od 54 mladih državnih službenika, u dobi od 35 godina ili mlađoj.

Svaka skupina će trajati godinu dana i sastojat će se od aktivnosti za razvoj vještina i sposobnosti (WeLearn), pisanje dokumenata o politici (WeWrite), umrežavanje (WeConnect), dijeljenje znanja među kolegama (WeShare), treniranje rukovodećih vještina (WeCoach) i sastanaka na visokoj razini i studijskih posjeta (WeExperience) regiji i EU.

Ovim putem ohrabrujemo sve mlade državne službenike koji pripadaju gore navedenoj kategoriji da uzmu učešće na ovom projektu. Više informacija o projektu I prijave možete izvršiti putem ovog linka  https://www.adecco.si/en/welead/.

Kandidati za prvu kohortu bit će odabrani prema njihovim vještinama i kompetencijama, te će moći sami odabrati različite načine sudjelovanja.


Prijave su otvorene do  17 aprila 2023. godine.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

195
POPULARNO
;