BHS

Završen ciklus radionica za JLS : „Kancelarijsko poslovanje i njegova veza sa upravnim postupkom"

Tokom marta 2023. godine održano je pet radionica za zaposlenike jedinica lokalne samouprave na području regionalnih lokaliteta: Ilidža, Tuzla, Vitez, Bosanski Petrovac i Tomislavgrad. Program pohađalo ukupno 104 polaznika.

Neke od tema koje su obrađene sa polaznicima:

- U okviru upravnog postupka obrađeni su osnovni instituti, pojam, vrste i načela upravnog postupka, pokretanje upravnog postupka, stranka i pismena u upravnom postupku, postupak do donošenja rješenja i žalba.

- U okviru uredskog/kancelarijskog poslovanja predočen je pravni osnov, osnovni instituti, novine u kancelarijskom poslovanju, faze kancelarijskog poslovanja, knjige evidencije, institut faksimila, rukovanje s aktima s oznakom tajnosti, mogućnosti elektronskog poslovanja, arhiviranje, te nadzor nad primjenom kancelarijskog poslovanja.

Tokom rada učesnici su imali mogućnost da postavljaju pitanja, na koja su odmah dobivali i odgovore. Obuka je rezultirala konkretnim rješenjima i razriješila dileme s kojima se polaznici susreću u praksi. 

Procjena zadovoljstva učesnika iz evaluacijskih obrazaca (prosjek za obje grupe):

- Da su zadovoljni odgovorima na postavljena pitanja navelo je 92% polaznika; 

- Da su u potpunosti zadovoljni isporučenim programom i da su im konkretni primjeri iz prakse bili korisni izjasnilo se 76% polaznika; 

- Da je sadržaj programa bio u skladu sa očekivanjima odgovorilo je 78% polaznika;

- Da su riješili nedoumice koje su imali navelo je 74%, 

- Da će im edukacija omogućiti razvijanje vještina i primjenu znanja u praksi navelo je 86 % učesnika.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

237
POPULARNO
;