BHS

U Travniku realiziran in house program: Organiziranje protokolarnih aktivnosti-prijem zvanica

In house programu u Općini Travnik prisustvovalo 19 polanika, a održan je 03..03.2023. godine.

Na ovoj zanimljivoj i interaktivnoj radionici obrađen je planirani sadržaj:

- Osnove organizacije protokola (protokol kao skup pravila ponašanja i reda i njegova važnost u javnoj upravi; pravila protokola: prvenstvo i raspored gostiju, ponašanje, odijevanje, oslovljavanje; svečane i službene manifestacije, te diplomatski protokol).  

- Priprema programa protokola (od najave posjete do ispraćaja gostiju; priprema prije dolaska, dolazak i doček, službene posjete i razgovori; društveni kontakti, neslužbeni program i odlazak zvanica; protokol prilikom susreta sa vjerskim službenicima; organizacija i vrste prijema; protokol pri poslovnim sastancima

- Protokol u službi prezentacije JLS (odnosi s javnošću i protokol; program protokola u službi promocije općine; medijsko praćenje; zlatna pravila poslovnog ponašanja). 

Da je sadržaj programa u potpunosti sadržavao podteme, koje su navedene u zahtjevu za in house edukaciju, te da su otklonjene  nedoumice koje su postojale prije održavanja događaja, izjasnilo se 100% polaznika.

Da će održana edukacija pomoći u obavljanju poslova u Općini Travnik, vezanih za protokolarne aktivnosti i prezentiranje Općine izjasnilo se 100% polaznika.

Pažnja učesnika je cijelim tokom bila izrazito velika, postavljen je veliki broj pitanja i iznesene dileme iz prakse, koje je realizatorica programa rješavala kroz diskusiju sa polaznicima.





KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

206
POPULARNO
;