BHS

Predstavljeni primjeri dobre prakse iz oblasti upravljanja projektima u Općini Tešanj

Nastavak programa stručnog usavršavanja na temu ''Škola: Kreiram, rješavam, inoviram - grupni projekat'', realizovan je 02. februara 2023. godine kao radna posjeta Općini Tešanj, pod mentorstvom Sarić Elmide, eksternog relizatora Agencije. 

Predmetni program se realizuje kao dio Programa stručnog usavršavanja za jedinice lokalne samouprave sa ciljem unapređenja kompetencija zaposlenih u organima državne službe čija radna mjesta obuhvataju planiranje i realizaciju projekata.

Ispred Agencije za razvoj Općine Tešanj predstavljeni su uspješno implementirani projekti koji su finansirani iz EU fondova, te izazovi sa kojima su se susreli iz ove Agencije tokom pisanja i implementacije projekata.

Na kraju programa učesnici su iskazali zadovoljstvo iskustvima i praksama koje su razmijenjene tokom ove radne posjete.

Učesnici su, u okviru programa ''Škola: Kreiram, rješavam, inoviram - grupni projekat'', iskazali potrebu za višednevnim programom stručnog usavršvanja u budućnosti, sa ciljem unapređenja kompetencija u daljem radu u oblasti pripreme i realizacije projekata, kroz različite primjere iz prakse (case study) i praktičan rad (zadaće) koje bi polaznici imali. Naprijed navedena obuka/trening bi se odnosila na učesnike iz jedinica za upravljanje projektima na lokalnom nivou koji imaju napredno znanje iz ove oblasti. 

Buduće aktivnosti u sklopu realizacije programa stručnog usavršavanja ''Škola: Kreiram, rješavam, inoviram - grupni projekat'' možete pratiti na našim web stranicama: www.hrm.adsfbih.gov.ba  i www.adsfbih.gov.ba.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

196
POPULARNO
;