BHS

Istraživanje o zadovoljstvu zaposlenika u organima uprave u Federaciji BiH

U utorak, 8.10.2024. godine, u okviru projekta „Ispitivanje zadovoljstva zaposlenih u državnoj službi“ i uz podršku Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) održana je on line prezentacija rezultata ankete koju je Agencija za državnu službu Federacije BiH provela za sve organe državne službe u Federaciji BiH. Ovu aktivnost Agencija sprovodi u skladu sa Akcionim planom Strategije za razvoj ljudskih resursa u strukturama državne službe (2022-2027). 

Prezentator izvještaja je vodeći ekspert projekta Jan-Hinrik Meyer Sahling. 

Izvještaj se sastoji iz tri ključna dijela: 

1. Dio -  Stavovi zaposlenika u organima državne službe vezano za rad u državnoj službi

2. Dio -  Praksa upravjanja ljudskim resursima

3. Preporuke za unapređenje stanja 

Dio 1. pokazuje ključne stavove zaposlenika u javnoj upravi kao što su zadovoljstvo poslom, radna motivacija i angažman na poslu, organizacijska predanost, uravnoteženost između privatnog i poslovnog života. 

Dio 2. pokazuje trenutne prakse upravljanja u državnoj upravi gdje zaposlenici navode svoja iskustva u oblasti upravljanja, posebno u upravljanju ljudskim resursima, zapošljavanju državnih službenika, proces uvođenja u radni odnos, napredovanje u karijeri, iskustvo državnih službenika u timskom radu i upravljanju konfliktima na poslu, zadovoljstvo komunikacijskim praksama unutar organizacija. 

Dio 3. daje preporuke za unapređenje u oblasti unapređenja praksi upravljanja ljudskim resursima

Ukupan broj učesnika na prezentaciji je 25.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

241
POPULARNO
;