BHS

Radna posjeta - Uprava za ljudske resurse Crne Gore

U utorak, 27.02., i srijedu 28.02.2024. godine, Agencija za državnu službu Federacije BiH je ugostila predstavnike Uprave za ljudske resurse Crne Gore u Sarajevu.

Ovaj dvodnevni događaj realizovala je Agencija po zahtjevu Uprave, a kroz ReSPA-in instrument podrške, šemu mobilnosti, koji omogućava državnim službenicima iz regiona priliku da uče i usavršavaju svoje vještine posjetom sličnim organima druge zemlje u regionu, te razmjenu iskustava i primjera dobre prakse.

Na radnim sastancima sa predstavnicima iz Agencije za državnu službu BiH, Agencije za državnu službu Federacije BiH i Agencije za državnu upravu Republike Srpske, razgovaralo se o kadrovskom planiranju i standardima u oblasti upravljanja kvalitetom, te su predstavljena iskustva i prakse u oblasti e-prijave na konkurse, e-learninga i TMS sistema za realizaciju obuka

Predstavnici Uprave za ljudske resurse Crne Gore su imali priliku da posjete Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo, koje ugostila ministrica gđa. Darja Softić – Kadenić sa pomoćnicom ministrice gđom. Onahti Čerkez, gdje je predstavljen segment razvoja u procesu digitalizacije usluga, gdje je Kanton Sarajevo izdvojen kao primjer dobre prakse u ovom procesu.

Zajednički je konstatovano da je za uspješnu realizaciju misije naših institucija i reformu svih procesa, neophodna saradnja i razmjena iskustava i dostignuća, što će, u konačnom, unaprijediti pristup uslugama našim građankama i građanima i, ujedno, doprinijeti ispunjavanju indikatora koji su predviđeni agendom evropske integracije naših država.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;