BHS

Završen višednevni online kurs „Osnove poslovne korespodencije na engleskom jeziku“

U periodu od 04.–18.10.2023. godine, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine je realizovala višednevni online program stručnog usavršavanja „Osnove poslovne korespodencije na engleskom jeziku“,  koji je obuhvatao tri modula. 

Svrha programa bila je unaprijediti pisanu komunikaciju u profesionalnom kontekstu kroz usvajanje određenog poslovnog vokabulara, unapređenje sposobnosti  pismenog komuniciranja kako u društvenim tako i poslovnim interakcijama.

Program je bio fokusiran na profesionalnu korespondenciju u modernom poslovnom okruženju.  Učesnici su naučili: kako primijeniti principe 7Cs u pisanoj komunikaciji (jasna - Clear, koncizna - Concise, konkretna - Concrete, tačna - Correct, koherentna - Coherent, kompletna- Complete, učtiva - Courteous), a sve sa ciljem da osiguraju učinkovitu i profesionalnu komunikaciju; kako efikasno pisati e-poruke, sastavljati službena pisma, te se upoznali s najboljim praksama u komunikaciji putem e-pošte, uključujući odabir odgovarajuće forme i stila za različite situacije.

Tokom nastave korišteni su  kvizovi, ice-breaker aktivnosti, kviz, testovi, audio i video datoteke i učenje kroz praktičnu primjenu znanja (learning by doing).

15 polaznika je aktivno učestvovalo, izrazili su zadovoljstvo naučenim, te iskazali interesovanje za nastavkom stručnog usavršavanja.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;