BHS

Za državne službenike u Federaciji BiH realizovan program Osnovni pravni dokumenti Evropske unije

U okviru projekta sa Ministarstvom ekonomije i klimatskog djelovanja (BMWK) Njemačke pod nazivom: Podrška digitalizaciji EU obuke za javnu upravu na Zapadnom Balkanu, Agencija za državnu službu Federacije BiH je, danas 28.07.2023. godine, uspješno realizovala jednodnevni online program stručnog usavršavanja na temu „Basic legal documents of the EU – Osnovni pravni dokumenti Evropske unije“.

Realizator današnjeg programa je bio profesor ustavnog prava i javnih politika sa Univerziteta za javnu upravu u Njemačkoj, prof.dr. Klaus Erdmann.

Učesnici su imali priliku da se kroz predavanje, određene slučajeve (case study) i diskusiju dodatno upoznaju sa pravnim dokumentima Evropske unije, te steknu i novu perspektivu o predmetnoj temi.

Učešće u programu su uzeli državni službenici sa svih nivoa vlasti koji obavljaju poslove u vezi sa koordinacijom procesa pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

U sklopu istog projekta, Agencija će u ponedjeljak 31.07.2023. godine putem Zoom platforme realizovati program Institucije EU, a realizator će, također, biti prof. dr. Klaus Erdmann.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;