BHS

Održan sastanak članova Radne grupe za izradu Akcionog plana Strategije za razvoj ljudskih resursa

U četvrtak, 13.07. i petak, 14.07.2023. godine u Sarajevu je održan treći sastanak članova Radne grupe za izradu Akcionog plana Strategije za razvoj ljudskih resursa u strukturama državne službe Federacije BiH. Radnu grupu čine predstavnici devet kantonalnih ministarstava pravde/pravosuđa i uprave, koji su imenovani Rješenjem direktora Agencije za državnu službu Federacije BiH. 

Tokom dvodnevnog sastanka učesnici su radili na aktivnostima koje će činiti Akcioni plan u sklopu Strateškog cilja 2: Efikasan, otvoren i inkluzivan pristup u procesu razvoja standarda za upravljanje ljudskim resursima.

Sastanku Radne grupe su prisustvovali i SIGMA eksperti koji su dali svoj osvrt na dosadašnje predložene aktivnosti.

Također, članovi Radne grupe su imali priliku da se upoznaju sa strukturom državne službe Kraljevine Belgije, te načinom upravljanja ljudskih resursa u smislu kadrovskog planiranja, koji je predstavljen od strane gđe. Linde Ait Ameur, SIGMA ekspertice, te generalne direktorice za usluge podrške – Federalne javne služba za zapošljavanje, rad i socijalni dijalog. 

Ovu aktivnost Agencija organizuje u saradnji sa SIGMA-om, a na osnovu dijaloga na tehničkom nivou između EU i BiH - odnosno  preporuka Evropske komisije u okviru rada Posebne skupine za reformu javne uprave između BiH i EU.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;