BHS

Okončan proces implementacije CAF modela za jedinice lokalne samouprave u Gradu Bihaću

U skladu sa planiranim aktivnostima u okviru potpisanog sporazuma o saradnji za pilotiranje CAF modela za jedinice lokalne samouprave (JLS) u BiH, između Grada Bihaća i Agencije za državnu službu Federacije BIH, realizovana je CAF radionica za prioritizaciju aktivnosti u Bihaću.

Imenovani članovi CAF Radne grupe Grada Bihaća su, uz fasilitaciju predstavnika Agencije, izvršili prioritizaciju aktivnosti koje su definirane u okviru prethodno implementirane samoprocjene, te postignutog konsenzusa unutar grupe.

Na osnovu prioritiziranih aktivnosti članovi radne grupe su sačinili Plan unapređenja Grada Bihaća.

U skladu sa definisanim vremenskim okvirom, navedene aktivnosti predstavljaju dva zadnja koraka u implementaciji CAF modela, te je samim tim, Grad Bihać uspješno okončao drugi ciklus CAF samoprocjene i pilotiranje primjene izrađenog  Modela CAF za jedinice lokalne samopurave (JLS) u BiH.

Na ovaj način, Grad Bihać je stekao uslove da postane potencijalni korisnik certifikata „Effective CAF User - Efikasni korisnik CAF-a“, za što Agencija pruža stručnu pomoć pri aplikaciji.

Ovim putem čestitamo Gradu Bihaću na nastavku provođenja aktivnosti koje doprinose  kontinuiranom unapređenju rada, jačanju odgovornosti i interakacije sa građanima.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;