BHS

Okončan proces implementacije CAF modela za jedinice lokalne samouprave u Općini Tešanj

U skladu sa planiranim aktivnostima u okviru potpisanog sporazuma o saradnji za pilotiranje CAF modela za jedinice lokalne samouprave (JLS) u BiH, između Općine Tešanj i Agencije za državnu službu Federacije BIH, jučer, 14.06.2023. godine, je realizovana CAF radionica za prioritizaciju aktivnosti u Tešnju.

Ovo je jedna od aktivnosti koju Agencija provodi u skladu sa Planskim dokumentom o uvođenju CAF standarda za upravljanje kvalitetom u organima državne službe u Federaciji .BIH za period 2022-2024 godina, te u okviru projekta MEG 2 (Tehnička pomoć projketa općinskog okolišnog upravljanja)  koji zajednički finansiraju Vlada Švicarske, Švedska i Vlada Češke Republike, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Imenovani članovi CAF Radne grupe Općine Tešanj su, uz fasilitaciju predstavnika Agencije, izvršili prioritizaciju aktivnosti koje su definirane u okviru prethodno implementirane samoprocjene, te postignutog konsenzusa unutar grupe.

Na osnovu prioritiziranih aktivnosti članovi radne grupe su sačinili Plan unapređenja Općine Tešanj.

Budući da gore navedene aktivnosti predstavljaju dva zadnja koraka u imeplementaciji CAF modela, Općina Tešanj je uspjšeno okončala proces imeplementacije CAF modela i pilotiranje primjene izrađenog  Modela CAF za jedinice lokalne samopurave (JLS) u BiH.

Agencija za državnu službu Federacije BiH je pružala svoju stručnu pomoć i mentorstvo tokom cijelog procesa i izrade svih dokumenata koje zahtijeva CAF metodologija i pomoćni alat sa unaprijed definisana 43 indikatora, koji pomaže JLS da dodatno kvantificiraju i validiraju rezultate svog rada.

Ovim putem čestitamo Općini Tešanj na uspješno imeplementiranom CAF modelu i putu ka izvrsnosti.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

221
POPULARNO
;