BHS

Uspješno realizovan program Excel-uvod i za drugu grupu polaznika

Za drugu grupu polaznika programa stručnog usavršavanja „Excel-Uvod“, 01. i 02. juna, smo uspješno realizovali interaktivnu online radionicu.

Svrha ovog programa je bila  osposobljavanje polaznika za razumijevanje i korištenje excela u svakodnevnom radu.

Tokom programa stručnog usavršavanja, obrađene su slijedeće teme:

Modeliranje i priprema podataka;

Filtriranje i sortiranje. 

Osnovne formule i funkcije u Excel-u,

Upoznavanje sa tabelama i podešavanja tabela

Pojam pivot tabela kroz primjere, 

Izrada grafikona jednostavnijeg i složenijeg izgleda,

Priprema za printanje.

Uslovne izjave i logički operatori, uobičajne statističke 

funkcije Excel-a, funkcije traženja, datum i vrijeme funkcije

Upoznavanje sa uslovnim izjavama i logičkim operatorima,

Osnovne statističke funkcije Excel-a, 

Funkcije traženja datuma i vremena prema potrebi.

Na osnovu povratne informacije od strane učesnika, uglavnom su ispunjena očekivanja od ovog programa stručnog usavršavanja. Većina je izrazila zadovoljstvo, u nastavku nekoliko reakcija:

- Hvala na edukaciji, bilo je veom korisna. Nadam se da će se nastaviti, za naprednije module.

- Sve odlično, samo nastavite ovako. Ljubiša je baš sjajan predavač i zainteresirao me je za dodatne obuke iz ovog programa. Fino pojašnjava, baš ga je lijepo slušati. Vama hvala na organizaciji, sve je kao i uvijek dobro organizirano.

- Predavač je kompetentan, predavanje je zaista korisno,ali ovaj obim predavanja za ovako kratak period je previse, nemoguce je zadrzati koncentraciju i adekvatno pratiti. Pogotovo jedna pauza od 15 min je nedovoljna. Sugestija da se ubuduce povede racuna o tome.

- Ova tema bi sigurna sam bila mnogo korisnija i svrsishodnija da se radilo u učionici. Prilično je komplikovano bilo gledati šta predavač radi i pokušati sam uraditi isto i pratiti ga.

- Izuzetno pohvalno od strane Agencije što organizira online programe stručnog usavršavanja, koja mnogima od nas omogućavaju stjecanje i razvoj različitih znanja i vještina koja inače ne bismo bili u prilici naučiti/razviti.

- Zahvaljujem se na organiziranoj edukaciji, bilo je jako korisno, predavač je dobar i konkretan. S obzirom na to da se neke informacije koje su prezentirane u ovoj obuci ne koriste svakodnevno i samim tim vremenom zaborave, mislim da nije zgorega istu obuku ponoviti s vremena na vrijeme makar ove koje se tiču aplikacija excel, word i sl. s kojima se svakodnevno radi.

Programu stručnog usavršavanja prisustvovala su 74 polaznika.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

237
POPULARNO
;