BHS

Realizovana trodnevna CAF radionica za samoprocjenu i konsenzus Grada Bihaća i Općine Tešanj

U periodu od 09. maja do 12. maja 2023. godine održana je trodnevna CAF radionica za samoprocjenu i konsenzus za članove radnih grupa Grada Bihać i Općine Tešanj. Ova radionica predstavlja naredni korak, nakon uvodne radionice, u pilotiranju primjene izrađenog  Modela CAF za jedinice lokalne samopurave (JLS) u BiH. Ukupno 20 učesnika je uzelo učešće na ovoj trodnevnoj radionici.

Tokom jednodnevne radionice za samoprocjenu, članovi radnih grupa su, podijeljeni u timove, definisali snage, slabosti i aktivnosti za unapređenje procesa unutar svojih organa kroz 9 kriterija i 28 potkriterija koje sadrži CAF model.

Nakon samoprocjene, kroz dvodnevnu konsenzus radionicu usaglašeni su stavovi radnih grupa o izvršenoj samoprocjeni. Također, na konsenzus radionici, predstavnici Agencije, su zajedno sa članovima radnih grupa, kroz 43 unaprijed definisana indikatora, kao pomoćni alat, pilotirali projekat CAF modela za JLS u BiH. Na ovaj način jedinicima lokalne samouprave, je olakšano da dodatno kvantificiraju i validiraju rezultate svog rada.

Nakon održanih radionica radionica, radne grupe Grada Bihaća i Općine Tešanj su u u obavezi sačiniti Izvještaj o samoprocjeni.

Ovo je jedna od aktivnosti koju Agencija provodi u skladu sa Planskim dokumentom o uvođenju CAF standarda za upravljanje kvalitetom u organima državne službe u Federaciji .BIH za period 2022-2024 godina, te u okviru projekta MEG 2 (Tehnička pomoć projketa općinskog okolišnog upravljanja)  koji zajednički finansiraju Vlada Švicarske, Švedska i Vlada Češke Republike, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

237
POPULARNO
;