BHS

Tokom aprila 2023. godine realizovana dva programa stručnog usavršavanja za organe uprave USK

Za organe uprave Unsko-sanskog kantona u aprilu mjesecu održana su dva programa stručnog usavršavanja na temu „Izrada mape procesa“ i „Upravljanje rizicima i izrada registra rizika“ a učešće je uzeo 51 polaznik. 

Tokom rada fokus je bio na konkretnim aktivnostima koje je potrebno poduzeti prilikom izrade mape procesa i izrade registra rizika u organizaciji. Učesnici su radili u grupama, te prezentovali svoje primjere rizika kroz pomenute obrasce, aktivno su diskutovali i pokazali da su uspješno usvojili znanja o upravljanju rizicima.

Zaključci i preporuke: 

- mapiranje svih procesa u organizaciji doprinosi kreiranju cjelovite slike o načinu na koji organizacija funkcioniše i ostvaruje svoje poslovne ciljeve te omogućava sveobuhvatan opis organizacije i njenog djelovanja, međusobne povezanosti procesa i sudionika, moguće nedostatke i prilike za moguća poboljšanja,

- upravljanje rizicima je veliki iskorak za organizaciju javnog sektora, kao i za funkciju interne revizije koja je u njima uspostavljena što omogućava sistematsko praćenje rizika koji mogu utjecati na realizaciju ciljeva organizacije i objedinjavanje svih rizika u javnom sektoru na jednom mjestu, te shodno tome i adekvatnih odgovora na rizike.


KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

237
POPULARNO
;